Өвөө маань цагаан будааны квасс ууж үе мөчний өвчнөөсөө бүрэн салж чадсан. Өвөөгийн жорийг хуваалцая!

0
0
2,192
Квас бол ус, элсэн чихэр, хөх тарианы талх болон бусад орцуудыг ( шинэхэн жимс , үзэм) нэмснээр соёолж (соёолсон үр тариа) исгэхээс үүдэлтэй жинхэнэ Оросын ундаа юм Үүний хэд хэдэн сорт байдаг. Тиймээс эрүүл квассыг цагаан будаагаар бэлтгэдэг бөгөөд энэ нь тааламжтай амттай, биед тэжээллэг чанар өндөртэй байдаг.

Цагаан будааны kvass-ийн амт, илчлэгийн агууламж

Хүн бүр уламжлалт зүйлд дуртай байдаггүй. Олон хүний ​​хувьд энэ нь хэтэрхий ширүүн, исгэсэн амттай байдаг. Цагаан будааны kvass бол огт өөр асуудал юм. Энэ нь тааламжтай нарийн амт, хөнгөн үнэртэй. Ийм ундаа уух нь илүү хялбар бөгөөд энэ нь биед багагүй ашиг тус авчирдаг.

Цагаан будааны квас нь B, PP, H, E бүлгийн витаминууд, чухал амин хүчлүүд, микро болон макро элементүүдийн эх үүсвэр юм. Фтор, кобальт, цайр, төмөр хангалттай хэмжээгээр агуулагддаг. Kvass нь бие махбодийг эрчим хүчээр хангадаг энгийн нүүрс усаар баялаг юм. Энэ нь өөх тосгүй, уураг нь бага хэмжээгээр агуулагддаг … Бэлэн будааны квассын калорийн агууламж 100 грамм тутамд 44 ккал байна.

Биеийн хувьд цагаан будааны kvass ашигтай шинж чанарууд

Квассыг хайрладаг хүн бүр энэ нь маш сайн цангаа тайлагч гэдгийг мэддэг. Гэхдээ сайхан амтаас гадна энэ нь маш эрүүл ундаа юм … Цагаан будааны kvass:

  • шингээгчийн үүргийг гүйцэтгэдэг, тухайлбал, биеэс хорт бодис, хорт бодисыг зайлуулахад тусалдаг;
  • хоол боловсруулалтыг сайжруулж, бодисын солилцоог хэвийн болгодог;
  • үе мөчний өвдөлтийг үүсгэдэг давсны задрал, татан буулгах үйл явцыг дэмждэг;
  • байгалийн пребиотик бөгөөд ходоод гэдэсний замын ажлыг зохицуулж, бие махбодид эмгэг төрүүлэгч бактери үүсэхээс сэргийлдэг;
  • зүрх, цусны судасны ажилд эерэг нөлөө үзүүлдэг;
  • шээс хөөх эм өндөртэй, илүүдэл шингэнийг биеэс зайлуулж, хаван арилгах;
  • биеийг цэвэрлэж, эрүүл мэндийг бэхжүүлж, сайн сайхан байдлыг сайжруулдаг;
  • жингийн алдагдалыг дэмждэг.

Биеийн ерөнхий эмгэг, бодисын солилцооны эмгэг, остеохондроз, үе мөчний өвчнөөс урьдчилан сэргийлэх зорилгоор энэхүү нарийн ундааг тогтмол хэрэглэхийг зөвлөж байна. Жин хасахад зориулсан будааны kvass-ийн ашиг тус нь зөвхөн хурдан турах явдал биш юм. Ингэснээр энергийн ундаа нь бие махбодид витамин, эрдэс бодисоор дутагддаггүй бөгөөд энэ нь түүнийг шавхахаас зайлсхийх боломжтой гэсэн үг юм.

Цагаан будааны kvass: биед хор хөнөөл учруулах

Квассын биед үзүүлэх хор хөнөөл нь исгэх үйл явцын үр дүнд үүссэн архины агууламжтай холбоотой байдаг. Элэгний элэгний хатуурал, архаг гастрит нь хурцдах үе шатанд байгаа, цагаан будааны квассын бүрэлдэхүүн хэсгүүдэд үл тэвчих шинжтэй хүмүүс энэхүү сэргээгч ундааг уухаас татгалзах хэрэгтэй.

Архины агууламж багатай тул жирэмсэн болон хөхүүл үед энэ ундааг уухыг зөвлөдөггүй. Түүнчлэн, энэ нь хүүхдийн хоолны дэглэмээс хасагдах ёстой.

Будаа хоол хийх №1

Энэ бол будаа kvass хийх хамгийн энгийн бөгөөд хамгийн алдартай жор юм. Үүнийг бэлтгэхийн тулд та нэг литр усаар 5 хоолны халбага дугуй будаа асгаж, 3 хоолны халбага элсэн чихэр, бага зэрэг үзэм нэмнэ. Гурван өдрийн турш исгэхийн тулд дулаан газар үлдээгээрэй.

Энэхүү жорын дагуу бэлтгэсэн квас нь цагаан будааны бага зэрэг амттай амттай амттай болж хувирдаг.

Будаанаас kvass хэрхэн хийх вэ: жор №2

Энэхүү жорын дагуу kvass нь тууштай байдлаараа наалдамхай шөлтэй төстэй. Хэдийгээр ихэнх хүмүүс эхний жорын дагуу хоол хийхийг илүүд үздэг ч энэ нь (хоёр дахь) ундаа нь ходоод гэдэсний замын эрхтнүүдэд хамгийн ашигтай байдаг. Цагаан будааны квасс нь тууштай байдгаараа ходоодны ханыг зөөлөн бүрхэж, аливаа таагүй мэдрэмжийг арилгаж, өлсгөлөнгийн мэдрэмжийг бууруулдаг бөгөөд энэ нь жингээ хасахад онцгой ач холбогдолтой юм.

Энэхүү жорын дагуу ундаа бэлтгэхийн тулд та 1: 6 харьцаатай давс нэмэлгүйгээр будаа буцалгах хэрэгтэй (1 шил будаа, 6 аяга ус). Үр тариа бэлэн болсны дараа шөлийг гурван литрийн саванд хийнэ, хоёр хоолны халбага ус, 50 ​​гр хөх тарианы талх, 3-5 ширхэг үзэм нэмнэ.

Тагны оронд савыг самбайгаар таглаад дөрвөн өдрийн турш дулаан газар тавь. Тодорхой хугацааны дараа kvass бэлэн болно. Буцалсан будааг өөрийн хүссэнээр хэрэглэж болно.

Үе мөчний хувьд kvass-ийн ашиг тус

Хүзүү, нурууны хүчтэй өвдөлт нь ихэвчлэн хүний ​​амьдралын хэв маягийг алдагдуулдаг энэхүү ноцтой өвчнийг остеохондроз гэж нэрлэдэг. Үүний шалтгаан нь хэд хэдэн байж болно: зохисгүй хооллолт , суурин амьдралын хэв маяг, бие махбод дахь байгалийн хөгшрөлтийн үйл явц. Үнэтэй эм нь энэ асуудлыг даван туулахад үргэлж тусалдаггүй. Дараа нь хүн уламжлалт анагаах ухаанд ханддаг.

Өвдөлтийг бууруулах цагаан будааны kvass нь таван долоо хоногт тусална. Үе мөчний хувьд өдөр бүр хоолны дараа хагас цагийн дараа 100 мл-ээр ууна. Мэдэгдэхүйц сайжруулалтыг ууж эхэлснээс хойш 3 долоо хоногийн дараа мэдэрч болно. Эмчилгээний курс нь заасан хугацаанаас хэтрэхгүй байх ёстой. Өвдөлт ихсэх тохиолдолд аргуудыг давтаж болно, гэхдээ 2 сараас өмнө биш. Цагаан будааны kvass-аас урьдчилан сэргийлэхийн тулд жилд нэг удаа курс хийхийг зөвлөж байна.

Эмчилгээний энэ аргыг аль хэдийн туршиж үзсэн хүмүүсийн тоймоор та үе мөчний будааны квассын үр дүнтэй гэдэгт итгэлтэй байж болно. Ундаа уухаас гадна зөв хооллолтын зарчмуудыг дагаж мөрдөж, биеийн тамирын дасгал хийдэг хүмүүс үе мөчний өвдөлт буурах талаар үнэхээр ярьдаг. Бусад нь цагаан будааны kvass-аас ямар ч ялгаа, ашиг тусыг анзаарсангүй.

Цагаан будааны kvass дээр хэрхэн жингээ хасах вэ

Нэгээс олон хоолны дэглэмийг туршиж үзсэн хүмүүс хамгийн үр дүнтэй хоолны нэг бол будаа дээр үндэслэсэн квасс гэдгийг санал нэгтэй баталж байна. Үнэндээ энд ямар ч техник байхгүй. Хоол бүрийн өмнө зөв хооллолт дор хаяж 5 байх ёстой, та нэг аяга будаа kvass уух хэрэгтэй. Жингээ хасах бүх нууц нь энэ ундаа нь ходоодны орон зайг дүүргэж, өлсгөлөнгийн мэдрэмжийг дардагт оршино. Энэ нь та ердийн хэсгийн хэмжээг идэж чадахгүй бөгөөд ингэснээр хоолны дэглэмийн илчлэгийн агууламжийг бууруулна гэсэн үг юм.

Илүүдэл жинтэй хүмүүст зориулсан будааны квассын ашиг тус, хор хөнөөл нь хорт бодис, хорт бодисыг бүрэн арилгах замаар биеийг цэвэрлэдэг боловч илчлэг хангалттай байдаг тул энэ ундааг хэтрүүлэн хэрэглэх нь жин нэмэхэд хүргэдэг. Үүний үр дүнд та илүүдэл жингээсээ салахын оронд зүгээр л өмсдөг.

Энэхүү ундаагаар жингээ хассаны үр дүн нь хэрэглэснээс хойш долоо хоногийн дараа мэдэгдэхүйц болно. Мөн энэ баримт нь хүмүүсийн бодит тоймыг баталж байна.

Цагаан будааны kvass-ийн тусламжтайгаар нэмэлт фунтаас ангижрахаар төлөвлөж байгаа хүн зөвхөн энэ ундаанд найдах ёсгүй. Аливаа үр дүнтэй хоолны дэглэм нь ядаргаа биш харин үндсэндээ тэнцвэртэй байх ёстой. Та ердийн хоолны дэглэмээ эргэн харж, өдөр тутмынхаа биеийн тамирын дасгалуудыг нэмж оруулах хэрэгтэй бөгөөд дараа нь будааны квасс нь зөвхөн биед ашиг тустай байх болно.

Үе үе нурууны өвдөлт , хавчрах, үе мөч өвдөх нь олон хүмүүст тулгардаг. Хөдөлгөөнгүй амьдралын хэв маяг, бие махбодид давс хуримтлагдах нь булчингийн тогтолцооны асуудалд хүргэдэг бөгөөд дараа нь та сонголт хийх хэрэгтэй: үнэтэй эмэнд мөнгө үрэх үү, эсвэл байгалийн аргаар ашиглах уу?

“Амттай  редакцийн ажилтнууд будааны kvass- ийн хэрэглээний талаар танд хэлэх болно … Тааламжтай үнэр, зөөлөн амтлаг амттай тул үе мөчний эмчилгээ , остеохондрозын эмчилгээнд тохиромжтой .

Будаа дээрх квас

Цагаан будаа 9 мянган жилийн өмнөөс тариалж эхэлсэн бөгөөд тэр цагаас хойш түүний томоохон жагсаалт мэдэгдэж байна ашигтай шинж чанарууд … Тэдгээрийн дотроос хоргүйжүүлэх, давсны хуримтлалыг арилгах , osteochondrosis эмчлэх гайхалтай үр дүнтэй байдаг .

Юуны өмнө энэ нь үрэвслийн эсрэг хүчтэй бодис юм. Үе мөчний өвдөлтөөс болж зовж шаналж буй хүмүүсийн хувьд энэ нь жинхэнэ аврал болж чадна. Уг ундаа нь давсны орд, оксалийн хүчилтэй тэмцэж, хуримтлагдах нь мэдэгдэхүйц таагүй мэдрэмжийг төрүүлдэг.

Цагаан будааны kvass-ийн ашиг тус

2-3 долоо хоног тогтмол хэрэглэсний дараа будааны квасс , мэдэгдэхүйц өөрчлөлтүүд мэдэгдэхүйц болно. Архаг өвдөлттэй хүмүүс маш их тайвшрах болно. Тиймээс, будааны квасс:

Цагаан будааны квассын жор

  1. 4 tbsp усаар зайлж угаана. л. будаа, тэдгээрийг нэг литр усаар дүүргэ.
  2. 3 tbsp нэмнэ. л. элсэн чихэр, 5 хар үзэм. Хутгана.
  3. 4 хоногийн турш шаардах; халуун цаг агаарт (зуны улиралд) гурван өдөр хангалттай.
  4. Ус зайлуулах, шүүнэ. Хөргөгчинд хадгална.
  5. Үлдсэн тунадас руу 3 tbsp нэмнэ. л. будаа, нэг литр ус, өөр 4 үзэм.
  6. 4 хоног шаардах, ус зайлуулах.
  7. Дараагийн үйлчлэлийн хувьд 2 tbsp нэмнэ. л. будаа, 2 tbsp. л. элсэн чихэр, 3 үзэм.

Таны харж байгаагаар гарааны соёлыг дахин ашиглах боломжтой. Хоёр дахь удаагаа kvass нь илүү баялаг амттай болно. Учир нь цаашид бэлтгэл та sourdough хагасыг нь устгаж, үзэм нь цагаан будаа, элсэн чихэр, халбага хэдхэн нэмэх хэрэгтэй.

Нэг эмчилгээний курс 5 долоо хоног хүртэл үргэлжилнэ: өдөрт гурван удаа хоолны дараа хагас шил. Энэ хугацаанд та булчингийн тогтолцоог эрүүлжүүлэхээс гадна бүх биеийг цэвэрлэх болно. Цагаан будааны kvass уусны дараа та хялбаршуулсан будаа цэвэрлэх курст хамрагдах болно.

Цагаан будааны kvass нь osteochondrosis, үе мөчний өвчний эсрэг туслах болно. Ийм ундаа – мөөгөнцөргүй исгэх нь ямар ч үндэслэлээр (овъёос, шар будаа, манжин) ашигтай байдаг. Цөмийн хувьд өөр 5-6 ширхэг нэмж болно. хатаасан хатаасан чангаанз. Илүү сайн эхлүүлэхийн тулд нэг хэсэг хөх тарианы талхыг шиднэ. Ундаа байнга ууж болно.

Та өөрөө туршаад үзээрэй!

Үзэмтэй будааны kvass хэрхэн хийх вэ

1 литр буцалсан ус хийнэ:

  • 4 хоолны халбага дурын будаа (гэхдээ цавчих биш!),
  • 3 хоолны халбага элсэн чихэр ба
  • 5 хар үзэм.

Хутгаж, 4 хоногийн турш kvass дусаах, хэрэв энэ нь маш халуун байвал гурван өдөр хангалттай.

Үүний дараа kvass шүүж, саванд хийнэ, хөргөгчинд хадгална. Та хоолны дараа өдөрт гурван удаа хагас шилээр kvass уух хэрэгтэй.

Квассыг хэрхэн үржүүлэх вэ

Квассын дараагийн хэсгийг эхний хэсгийн үлдэгдлээс бэлтгэсэн – шавхсан квассын дараа үлдсэн тунадас руу 1 литр ус, 3 хоолны халбага будаа, элсэн чихэр, мөн нэг үзэм багатай – 3 ширхэг нэмнэ. горим.

Цагаан будааны квассын хоёр дахь чавганы дараа үлдсэн хэсгийг нь бүү хая, гурав дахь хэсэгт нь хэрэглээрэй, харин будаа, элсэн чихэр 2 халбага, тус бүр 3 үзэм нэмнэ.

Энэхүү квасс нь будаа хальслах нийтлэг арга шиг ажилладаг бөгөөд зөвхөн энэ арга нь асуудал багатай тул эрүүл мэнддээ сайн зүйл хийхэд хэцүү байдаг тэвчээргүй эрчүүдэд илүү тохиромжтой.

Өнөөдөр цөөн тооны хүмүүс будаа, будааны kvass бүхий үе мөчийг цэвэрлэх, түүнчлэн тэдгээрийн ашиг тус, хор хөнөөлийг сонирхдог. Үнэн юм Хүний бие биеийн зарим газарт хуримтлуулж болох зарим элементүүдийг хуримтлуулах чадвартай байдаг, гэхдээ тэд өөрсдийн дээр гарч чадахгүй. Ийм учраас та бие махбоддоо тусалж, энэ төрлийн хүсээгүй хуримтлалаас ангижрах хэрэгтэй.

Эдгээр зорилгоор та олон хүмүүсийн гарт байдаг байгалийн орц найрлагыг ашиглаж болно, гэхдээ энэ түүхий эдийн ашиг тусын талаар хүн бүр мэддэггүй. Жишээлбэл, Японд будаа нь бараг бүх хоолны үндэс суурь болдог бөгөөд энэ бүтээгдэхүүнийг тус улсын оршин суугчид “долоон бурхны эрдэнийн чулуу” хэмээн хүндэтгэдэг. Гэхдээ энэ бүтээгдэхүүн нь биеэс хорт бодисыг зайлуулах чадвартай бөгөөд энэ нь бүрэн өвдөлтгүй гэдгийг тэмдэглэх нь зүйтэй.

Гэхдээ энэ бүтээгдэхүүнийг зөвхөн Япончууд төдийгүй бусад орны оршин суугчид хүндэтгэж, хүндэтгэдэг. Эцсийн эцэст будаа нь зөвхөн амтаараа үнэ цэнэтэй зүйл биш юм. Энэ нь анагаах ухаанд бас ашигтай байдаг. Энэ нь ихэвчлэн гоо сайхны салбарт хэрэглэгддэг. Энэ нь хорт бодисыг биеэс зайлуулах маш сайн туслагч бөгөөд мөн эдгээх цэвэрлэх шинж чанартай байдаг.

Өнөөдөр бидний биеийн янз бүрийн өвчний гол шалтгаан нь түүний бохирдол юм. Үүнд зөв хооллолт чухал үүрэг гүйцэтгэдэггүй, харин янз бүрийн хоолны амттан элбэг байдаг тул хэт их идэх нь дамжиггүй.

Хоол шингээгүй хоол нь гэдэс дотор тогтож, улмаар ялзарч, биеийг хордуулдаг. Буруу хооллолт, хортой бодис хуримтлагдах нь олон өвчнийг үүсгэдэг. Эцсийн эцэст, хорт бодисууд нь биеийг бүхэлд нь, өөрөөр хэлбэл хүзүү, мөр, гар, хуруу гэх мэтээр “алхаж” чаддаг.

Үүний үр дүнд эхлээд бие махбодид тусламж хэрэгтэй байгааг илтгэдэг үе мөчний биеийн янз бүрийн хэсэгт бага зэргийн өвдөлт гарч ирдэг. Ирээдүйд үүнийг анхаарч үзэхгүй бол мэдэгдэхүйц өөрчлөлт, өвдөлт гарч ирнэ. Бие махбодийг дэмжихийн тулд та үүнээс будаа эсвэл квассаар үе мөчийг цэвэрлэж болно.

Үе мөчний будаа, будааны kvass нь өвдөлт намдаахад сайн туслагч юм. Түүнээс гадна энэ нь эмчилгээний боломжийн, хямд арга юм. Гэсэн хэдий ч будаа сонгохдоо түүний нөхцөл байдалд анхаарлаа хандуулах нь зүйтэй. Үр тариа жигд, эвдэрсэн, гонзгой биш байх ёстой.

Оросын тансаг ундаа гэж тооцогддог квассыг эмчлэх арга нь бие махбодь нь зөвхөн хорт бодис, хорт бодисыг зайлуулж зогсохгүй шаардлагатай үнэ цэнэтэй шим тэжээлээр ханасан гэдгийг тэмдэглэх нь зүйтэй бөгөөд энэ нь өнөөдөр тийм ч чухал биш юм.

Бусад Төсөөтэй нийтлэл
Цааш нь Admin
Өшөө Зөвлөгөө

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Танд санал болгох

Эмээ маань энэ жорыг бэлтгэж хэрэглээд Уушгины цэрээ амар ховхлох болсон!

Намар өвлийн сэрүүн улиралд нимгэн хувцасласнаас эсвэл дархлаагаа сэргээх хоол хүнс бага х…